Certyfikaty - I stopień studiów


Wydział Zarządzania i Nauk o Jakości Uniwersytetu Morskiego w Gdyni posiada podpisane umowy z Polskim Centrum Badań i Certyfikacji S.A. w Warszawie o współpracy w zakresie potwierdzania kompetencji studentów dotyczących projektowania, wdrażania, auditowania i doskonalenia znormalizowanych systemów zarządzania.

 

Studenci kierunku: TOWAROZNAWSTWO mogą w ramach programu studiów, po zdaniu wymaganych egzaminów przeprowadzanych przez komisję PCBC S.A., uzyskać następujące certyfikaty kompetencji:

 

Certyfikat „Asystenta systemu zarządzania jakością” PCBC S.A. 

Certyfikat mogą uzyskać studenci specjalności Towaroznawstwo i Zarządzanie Jakością oraz Menedżer Produktu studiów stacjonarnych i niestacjonarnych I stopnia po ukończeniu przedmiotów:

1) Zarządzanie jakością (IV semestr),

2) Projektowanie i wdrażanie systemów zarządzania jakością (V semestr).

Po ukończeniu tych dwóch przedmiotów studenci mogą przystąpić do egzaminu przeprowadzanego w Uniwersytecie Morskim w Gdyni przez komisję Polskiego Centrum Badań i Certyfikacji S.A.

Certyfikat „Asystenta systemu zarządzania jakością” jest potwierdzeniem:

  • znajomości podstaw zarządzania jakością,
  • przygotowania do pracy w dziale kontroli jakości,
  • przygotowania do prowadzenia auditów wewnętrznych w przedsiębiorstwach produkcyjnych i usługowych różnych branż. 

 

Certyfikat „Asystenta systemu zarządzania  bezpieczeństwem i higieną pracy”  PCBC S.A.

Certyfikat mogą uzyskać studenci specjalności Towaroznawstwo i Zarządzanie Jakością studiów stacjonarnych i niestacjonarnych I stopnia po ukończeniu przedmiotu: Systemy zarządzania bezpieczeństwem i higieną pracy (VII semestr).

Po ukończeniu tego przedmiotu studenci mogą przystąpić do egzaminu przeprowadzanego w Uniwersytecie Morskim w Gdyni przez komisję Polskiego Centrum Badań i Certyfikacji S.A.

Certyfikat „Asystenta systemu zarządzania bezpieczeństwem i higieną pracy” jest potwierdzeniem:

  • znajomości podstawowych wymagań systemu zarządzania bezpieczeństwem i higieną pracy,
  • przygotowania do pracy związanej z wdrażaniem, utrzymaniem  i doskonaleniem systemu zarządzania bezpieczeństwem i higieną pracy w organizacji.

 

Podmiot udostępniający: 

Katedra ZJ

Wytworzył informację:

A.Talaga
29.11.2017
Wprowadzenie:
a.talaga 29.11.2017
Ostatnia modyfikacja:
a.talaga 16.03.2021