Menedżer Usług Dietetycznych
Kierunek:
Inżynieria Jakości
Tryb:
Stacjonarne
Niestacjonarne
Rodzaj:
II stopnia
KORZYŚCI DLA STUDENTA
Studia na tej specjalności pozwolą Ci zdobyć wiedzę, umiejętności i kompetencje społeczne w szczególności w zakresie:
- zasad żywienia człowieka zdrowego i chorego,
- edukacji żywieniowej,
- planowania diet leczniczych,
- profilaktyki żywieniowej opartej na wiarygodnych dowodach naukowych,
- wykorzystania najnowszych urządzeń i narzędzi informatycznych w organizacji pracy współczesnych gabinetów dietetycznych,
- standardowych i nowoczesnych metod analizy stanu odżywienia,
- podstaw diagnostyki laboratoryjnej niezbędnych w pracy dietetyka,
- posługiwania się współczesnymi narzędziami marketingowymi,
- zasad i możliwości prowadzenia własnej działalności gospodarczej w sektorze promocji zdrowego stylu życia,
- pobudzania kreatywności wobec własnego rozwoju zawodowego i atrakcyjności na rynku pracy,
- organizacji, zarządzania i świadczenia usług związanych z żywieniem człowieka,
- zarządzania małymi przedsiębiorstwami.
PERSPEKTYWY ZATRUDNIENIA
Po ukończeniu studiów możesz podjąć pracę na stanowiskach menedżerskich w:
- korporacjach oferujących innowacyjne usługi żywieniowe wpisujące się w strategię holistycznego podejścia do prozdrowotnego modelu życia człowieka,
- zespołach terapeutyczno-żywieniowych tworzonych na potrzeby prywatnych placówek ukierunkowanych na jakość życia człowieka/wellness,
- międzynarodowych korporacjach o profilu żywieniowo-dietetycznym,
- placówkach zajmujących się dietoprofilaktyką i edukacją żywieniową,
- niepublicznych placówkach ochrony zdrowia,
- zakładach żywienia zbiorowego,
- korporacjach lub samodzielnie prowadzonej działalności gospodarczej w zakresie usług żywieniowych i dietetycznych.
Zapraszamy! Nie zwlekaj!
Liczba miejsc jest ograniczona!
Termin rekrutacji:
II
Wprowadzenie:
M.Schmidt 06.03.2023
Ostatnia modyfikacja:
M.Schmidt 13.06.2024